Vulin najavio kupovinu helikoptera od Rusije 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Rezultat razgovora predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Moskvi je dalja modernizacija vojne tehnike i borbenih sistema, rekao je za RTS ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodaje da se počinju intenzivni razgovori o kupovini helikoptera.

U Moskvi je postignut načelni dogovor o nabavci šest helikoptera „mi-17“, rekao je Vulin, dok je rano govoriti o sistemima S-300.

 

Veoma je važno da ćemo raditi na formiranju helikopterskog centra, za remont helikoptera za ovaj deo sveta. „Moma Stanojlović“ već radi remont dva helikopreta za Makedoniju. Time ćemo nastaviti jačanje naše vojske, ali i opreme, dodao je Vulin.

Dogovorena je dalja modernizacija oklopnih jedinica i drugih borbenih sistema Vojske Srbije, napomenuo je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je Rusija spremna da se uključi u dijalog o Kosovu i Metohiji, ako bude promene formata na čemu insistira Priština, a Vulin ocenjuje da bi to promenilo sve, jer Srbija duže vreme trpimo pritisak Prištine da uključe SAD u dijalog.

Mi ćemo u tom slučaju insistirati da se uključi i Rusija. To govori o promenjenoj pozicije kada je reč o Srbiji jer bi to suštinski bio povrtatak dijaloga u ovire UN. Mi smo zadovoljni i ovim formatom dijaloga ali ako se bude insistiralo na promeni formata onda se mora računati i na uključenje drugih zemalja, rekao je Vulin.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Vulin najavio kupovinu helikoptera od Rusije”

  1. Narod je gladan, država je bedna. Zar nije bolje za te pare otvoriti par narodnih kuhinja?

  2. Vulo, zasto se glupiras i bacas u trosak? Neka te Rus otvoreno poklopi i ne treba nista vise kupovati(tamo ce jos dobiti i rusku tetku pride)

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.