Vulin: Pripadnici VS pokazali da mogu da urade sve što i specijalci iz Rusije i Belorusije 1Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Prisustvujući Danu visokih zvanica vežbe na aerodromu Kovin, ministar je naveo da su pripadnici Specijalne brigade VS „pokazali da mogu da urade sve što mogu da urade i predstavnici specijalnih jedinica Rusije i Belorusije“ kao i da je „teško naći veći kompliment i veći izazov od toga“.

„Za Vojsku Srbije je od najveće važnosti da vežba sa armijama koje se ubrajaju među najbolje u svetu i od kojih ima šta da se nauči i unapredi u domenu taktike, opremanja i veštine“, kazao je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je dodao da vežba „Slovensko bratstvo“ nije „samo vojnička vežba“ već „susret bratskih naroda koji se razumeju, poštuju i vole“.

Vežba „Slovensko bratstvo 2019“, koju realizuju Specijalna brigada Vojske Srbije, vazdušno-desantne jedinice oružanih snaga Rusije i Belorusije, u sadejstvu sa delom jedinica Vojske Srbije iz Kopnene vojske i RV i PVO, održava se do 27. juna na aerodromu Kovin i vojnim kompleksima „Orešac“ i „Peskovi“.

Vežba broji 750 učesnika, a od ratne tehnike angažovano je 21 borbeno-oklopno vozilo, 19 plovnih sredstava, 11 vazduhoplova, kao i tri sistema bespilotnih letilica.Danu visokih zvanica na aerodromu „Kovin“ prisustvovali su i

ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.