Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Vučić je naveo da je nephodno raditi na jačanju privredne saradnje i povećanju robne razmene, podsećajući da su potpisivanjem Sporazuma o trgovinsko-ekonomskoj saradnji 2017. godine otvorene brojne mogućnosti za dalje unapređenje saradnje.

On je naglasio da Srbija podržava inicijativu gruzijske strane za proširenje i jačanje ekonomskih veza kroz uključivanje u međunarodne projekte u oblasti energetike i saobraćaja, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Sporazum o ukidanju viza, koji će biti potpisan tokom ove posete gruzijske delegacije, doprineće stvaranju povoljnijih uslova za privlačenje stranih investicija, unapređenje ekonomske saradnje i razvoj turizma.

Džanelidze je zahvalio na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Gruzije i naglasio da je Gruzija zainteresovana kako za jačanje političkog dijaloga na najvišem nivou, tako i za unapređenje ekonomske saradnje, naročito u međunarodnim projektima koje inicira Kina.

On je izrazio interes gruzijske strane za uspostavljanje direktne linije Beograd-Tbilisi, u cilju podsticanja turističke razmene, navodi se u saopštenju.