Alijansa je navela da je aktiviste od petka, kada su stigli u Kragujevac, zastrašivala i pratila lokalna navijačka grupa „Crveni đavoli“. U saopštenju se dodaje da je GSA u petak 15. juna, tražila odobrenje za održavanje skupa, ali da je juče ujutru obaveštena da je za istu lokaciju, i za isto vreme odobrenje tražio i izvesni „Pokret ponosnih Kragujevčana“.

„Tim povodom je u sredu je zasedao Savet za bezbednost Grada Kragujevca, kojim predsedava gradonačelnik Veroljub Stevanović i na kome je zaključeno da su u isto vreme i na istom mestu skupove najavile dve organizacije koje imaju suprotne stavove i uverenja, te da je procenjeno da bi istovremeno održavanje ovih događaja ugrozilo „ugled Grada Kragujevca kao jednog od najbezbednijih gradova u Srbiji“. Iz tog razloga je Savet doneo mišljenje da se ne odobre oba skupa“, naglašeno je u saopštenju.

GSA: Još bez žalbe

Lazar Pavlović, predsednik Gej strejt alijanse, kaže za Danas da skup u Kragujevcu neće biti održan, kao i da predstavnici ove organizacije još nisu razmatrali mogućnost žalbe na ovakvu odluku gradskih vlasti.