Zaprašivali ambroziju, potrovali pčele 1

U selima Opštine Bačka Topola Negoševo, Pobeda, Gunaroš, Orahovo, Utrine, Brazilija došlo do trovanja i velikog pomora pčela.

 Više od hiljadu  pčela je apsolutno uništeno u toku prethodnog dana i ova agonija će trajati još nekoliko dana. Pčelari su zvali inspekcije i nadležne institucije i dobili odgovor da nema dovoljno inspektora da bi neko izašao. Građani sumnjaju da je uzrok total herbicid agro kvatro sa kojim je zaprašivana ambrozija koja je trenutno u cvetu.

– Pčele trenutno zbog suše nemaju ništa za pašu i idu na ambroziju, međutim ambrozija je prskana otrovom koji je toliko jak da se pčele žive raspadaju, napravljena je ogromna šteta. U prostoru od 10,12 kvadratnih kilometara ima oko 1.000 košnica, a šteta po košnici je između 20 i 30 hiljada dinara, kazao je za Danas pčelar Radomir Ivković, koji ima 130 košnica.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Zaprašivali ambroziju, potrovali pčele”

  1. Klasicna (trenutno vuciceva) srbija! Zemlja prepuna ““““kompletnih idiJota““““ !!

  2. Da li ovako nešto može da se dogodi u zemlji razumnih ljudi? Pa još državno organ kaže da nema dovoljno inspektora da izadju na uvidjaj! Srbija je država beslovesnih gradjana, definitivno…

  3. Нестанак пчела је увод у нестанак људи. Савремена цивилизација на томе ради упорно.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.