Zaštitnik građana proverava da li je došlo do propusta prilikom usvajanja u Subotici 1Zoran Pašalić Foto: Medija centar

Zbog sumnje da je povređeno pravo deteta u postupku usvojenja, Zaštitnik građana je pokrenuo postupak nadzora nad radom Centra za socijalni rad u Subotici i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku.

Zaštitnik građana je danas saopštio da je postupak pokrenut na osnovu navoda u medijima da je prilikom usvojenja deteta bilo propusta u radu Centra za socijalni rad u Subotici, zbog kojeg je dete, posle više meseci boravka u porodici usvojitelja, vraćeno u hraniteljsku porodicu.

Zaštitnik je zato postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada pokrenuo protiv Centra u Subotici i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Od Centra u Subotici je zatraženo obaveštenje o svim okolnostima i da dostavi dokumentaciju, a od Pokrajinskog sekretarijata da izvrši stručni nadzor nad radom Centra u Subotici i dostavi izveštaj o nadzoru, sve u roku od 15 dana shodno Zakonu o zaštitniku građana.

Nevladina organizacija „Inicijativa žena Srbije“ zatražila je danas da „Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja hitno ispita navode Subotičanina Bore Savića na društvenoj mreži Tviter, da je zbog proceduralnog propusta Centra za socijalni rad u tom gradu morao da vrati tek usvojenu ćerku“.

Ova nevladina organizacija je u saopštenju dostavljenom medijima navela da je Savić naveo da je „zbog nemara Centra za socijalni rad u Subotici morao da vrati tek usvojenu ćerku, nakon perioda adaptacije u porodici od šest meseci, zbog proceduralne greške centra“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Zaštitnik građana proverava da li je došlo do propusta prilikom usvajanja u Subotici”

  1. Dragi moji, strasno mi je da u mom omiljenom listu vidim ZG na naslovnoj strani u pozitivnom smislu kao i da procitam vest. Sve sto se radi i prikazuje na sajtu ZG je cista reklama. Nije dostojno ni jednog vaseg novinara da pise o ovom coveku. Krenuli ste da istrazujete i prestali. Zasto, nemam razuman odgovor. Ali zelim da vam kazem nesto, od kada sam se vratila da radim posle vanrednog stanja nikakve mere bezbednosti nisu preduzete. Da bi sve rezultiralo juce informacijom da postoji slucaj osobe koja ima covid. Tek danas su preduzete mere, merenje temperature, odrzavanje higijene i dr. Slucaj covida su pokusali da prikriju, a zaposleni su u panici. Takodje u Instituciji se sprovodi i ozbiljan mobing prema nama koji smo radili od kuce. Sve ovo mozete da proverite. Molim vas budite najbolji novinari i istrazite sta se stvarno desava u Instituciji koja treba da stiti i vasa i moja prava. Hvala vam.

  2. Molim vas pomozite nam i istrazite sta se stvarno desava u ZG , da bi smo mi mogli da pomognemo drugima i radimo posao za koji smo placeni. U takvom smo strahu i nemamo nikoga ko moze da nam pomogne.

  3. Drhtim i cekam da li cete objaviti komentar. Hvala Vam od srca. Drhtim i na poslu svaki dan. Molim Vas proverite sve sto sam napisala i svi zaposleni ce ako smeju potvrditi. Proverite koliko disciplinskih postupaka je pokrenuto po zavrsetku vanrednog stanja i to sve prema ljudima koji su radili od kuce, kao da je to bila nasa volja. Proverite i da li su preduzete mere zastite zaposlenih od covida, a nisu, kao i kako su u utorak osobi koja je delila kancelariju sa osobom bolesnom od covida u pola radnog vremena rekli da napusti prostorije zgrade. Nas su obavestili mejlom po zavrsetku radnog vremena. Niko toj osobi potpuno nemocnoj nije ponudio testiranje, niti bilo kome ko je bio u kontaktu sa bolesnom osobom. Verujte mi, zavidim svakome ko radi slobodno i bez straha. Mi nemamo nista od toga, a treba da stitimo gradjane, nemocni da zastitimo sebe, svoje zdravlje i zdravlje bliznjih, i da se zastitimo od nepravde i bezrazlozne osvete. Vama se divim na slobodi i nezavisnosti. Jos jednom veliko hvala. Zelim da javnost bude upoznata sa situacijom u ZG.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.