Foto: FoNet/Marija Đoković

„U ovoj zgradi sede ljudi koji ne brinu o narodu“, rekao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, obraćajući se okupljenima ispred zgrade Predsedništva.

„Ako nam ne vrate državu opet ćemo doći da se u skladu sa zakonom obračunamo sa vama“, rekao je Mijailović.

Vi, nastavio je Mijailović, možete da kažete šta god hoćete i da pozivamo narod na revoluciju, Srbi su u svojoj istoriji imali revoluciju, pa šta je to sad, vi kad ste došli, niko vama ništa ne sme da kaže.

Mijailović je rekao da, prema njegovim informacijama, predsednik Srbije nije u zgradi već je otišao na jug, iako nema razloga da se boji.

„Nismo huligani i kriminalci, školovao sam se u policijskim školama od petnaest godina, a ne na severnim tribinama nekih stadiona“, rekao je Mijailović.

On je dodao i da nema predrasuda, ali da Vladom upravlja gej lobi. Govoreći o radu ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je da su sinoć njegove kolege trebalo da uhapse neke osobe, ali da je došla instrukcija iz kabineta da se oni puste.

Predsednik Vojnog sindikata Novica Antić pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se obrati demonstrantima.

– Ovde ne sedi naš predsednik, jer da sedi, obratio bi vam se, konstatovao je Antić. On je rekao i da ministar odbrane Vulin ne želi da ih primi i razgovara o standardu vojnika i jačanju Vojske koju dnevno napusti šest pripadnika.

„Više nam ova vlast nanosi gubitke nego što je neprijatelj u ratovima“, rekao je Andrić.

On je rekao da će „narod 20. oktobra videti predstavu koja treba da ih obmane, sa pozajmljenim oružjem i pozajmljenom opremom“.

Učesnici protesta, prošetali su od zgrade Predsedništa do Trga Republike, u centru gradu, noseći zastave ovih ali i nekih drugih sindikata i transparente sa porukama.

Demonstranti su nosili zastave dva sindikata koji su organizovali protest, ali i samostalnog sindikata Poštanskih radnika, a tu je bila i zastava sa oznakom „Ne davimo Beograd“, kao i više transparenata.

Na jednom od transparenata pisalo je „Vladu nije briga za siromašne“.

Organizator protesta u pozivu navodi da ih sve okuplja borba za državu prava, pravde i demokratskih institucija.