Zdravstvene ustanove u Kragujevcu se vraćaju u redovan režim rada 1Foto: Pixabay/Valelopardo

Članovi Saveta za zdravlje održali su u sredu, 9. juna četvrtu redovnu sednicu na kojoj su predstavljeni aktuelna epidemiološka situacija u gradu i sprovođenje procesa vakcinacije građana.

Zbog povoljnije epidemiološke situacije i znatno smanjenog broja novoobolelih od kovida 19 na teritoriji grada Kragujevca, pred članovima se našao Izveštaj o radu kovid ambulante i načina dalje organizacije rada zdravstvenih ustanova na teritoriji grada.

Razmatranje izveštaja o radu kovid ambulante i načini dalje organizacije rada zdravstvenih ustanova na teritoriji grada odnosi se na vraćanje zdravstvenih ustanova u redovan režim rada koji podrazumeva posvećivanje pažnje nekovid pacijentima.

U periodu trajanja pandemije, prethodnih godinu dana na neki način takvi pacijenti su bili uskraćeni što se tiče dostupnosti zdravstvene zaštite, u narednom periodu, zdravstvene ustanove se vraćaju u normalan režim rada, rekla je predsednica Saveta, dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Na sednici Saveta za zdravlje razmatran je i izveštaj savetnice za prava pacijenata za tromesečni period tekuće godine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.