Zemun i Batajnica: Dve vakcine na dva punkta 1Foto: Beoinfo

Građani Batajnice i Zemuna danas bez prijavljivanja mogu da prime vakcine fajzer ili sinofarm na mobilnom punktu do 12 sati na Batajničkoj pijaci, a od 15 sati kod TC „Zemun park”, najavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

„Svakodnevno smo na terenu da bismo građanima omogućili da im vakcine u svakom trenutku budu dostupne.

U populaciji od 18 do 30 godina u Beogradu je vakcinisano oko 22 odsto sugrađana, što je jedan od najviših proseka u Srbiji, ali nije dovoljno“, rekal ej Stanisavljeviz za TV Pink.

Ona je, kako se navodi u saoptenju gradske uprave, rekla da je upravo zbog lošijeg odziva mladih pokrenuta velika kampanja za vakcinaciju te populacije. Stanisavljević je rekla Beogradu je vakcinisano više od 80 odsto starijh od 65 godina, sugerišući kako je potrebno da se i mladi vakcinišu kako bi čuvali imunitet i starijima.

„Moramo da pokažemo međugeneracijsku solidarnost i saradnju. U uzrastu od 18 do 49 godina rezultat je 37 odsto i po tome i vidimo da nam je potrebno da se što više mladih, radno sposobnog stanovništva vakciniše, a kako bismo pobedili pandemiju, imali mirno leto i vratili se pređašnjem načinu života“, naglasila je Nataša Stanisavljević.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.