Počinioci, bez obzira na monstruoznost zločina i stalne apele države Srbije i ožalošćenih porodica, nisu privedeni pravdi.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju apeluje, pre svega, na međunarodne institucije na terenu da u ime čovečnosti i evropskih vrednosti učine dodatne napore kako bi ovaj, kao i ostali nerasvetljeni zločini nad Srbima, dobio sudski epilog.

Zločini poput ovog podsećaju nas na činjenicu da su albanski teroristi po završetku ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji započeli, pred očima međunarodnih snaga, krvavi pir čiji je cilj bio završetak etničkog čišćenja srpskog i drugog nealbanskog stanovništva.

Ta organizovana kampanja terora i zastrašivanja je mrlja na obrazu političara u Prištini, koji do sada nisu pokazali iskrenu spremnost za suočavanje sa prošlošću, ali pre svega međunarodne zajednice, jer do danas nije uspela da osigura uslove za nepristrasno suđenje počiniocima.

Kažnjavanje počinilaca ovog i drugih zločina nad Srbima preduslov je uspostavljanja poverenja i pomirenja između dva naroda i zato ove, kao i prethodnih 17 godina, naglašavamo da je rasvetljavanje zločina, koliko čin suočavanja sa prošlošću, toliko i čin odgovornosti prema budućnosti, rečeno je u saopštenju. m