Pomoć za nove preduzetnike 1Foto: Sajt Grada Sapca

Iz gradskog budžeta preko Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, već četvrtu godinu zaredom finansiraju se troškovi knjigovodstvenih usluga za preduzetnike koji su svoj posao počeli u prethodnoj godini.

Na ovogodišnji konkurs su se javila 24 preduzetnika, sa kojima su potpisani i ugovori, a za ove usluge biće isplaćeno 1,8 miliona dinara.

– Svaka pomoć je dobrodošla i sva sredstva se iskoriste na pravi način. Ova sredstva su dovoljna da pokriju jednu platu mesečno, ali na godišnjem nivou to nije zanemarljivo. Zahvalni smo na svakoj vrsti podrške, pošto nijednu drugu nismo imali i samo smo ovo iskoristili od sredstava, kaže Jelena Smiljanić, vlasnica veterinarske ambulante „Vet park“.

Violeta Šestić, načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj, navela je da na početku nije bilo lako osmisliti na koji način da se pomogne preduzetnicima, zbog toga što sve plaćaju državi i Grad nije mogao da ih oslobodi bilo čega.

– Interesovanje za ovu meru je svake godine sve veće, tako da ćemo sigurno planirati veći budžet za ovu namenu za narednu godinu. Osnovni uslovi su bili da je radnja registrovana u Šapcu i da imaju prebivalište na teritoriji Grada, navela je Šestić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari