Aerodrom "Nikola Tesla" otvoren za poletanja i sletanja (FOTO) 1

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ otvoren je za poletanje i sletanje aviona nakon što je sa piste uklonjen avion egipatske kompanije,
koji je zbog tehničkih problema prinudno sleteo jutros u 4.11 časova. U međuvremenu, avioni su preusmeravani na okolne aerodrome.

Kako je ranije saopšteno, avion tipa Boeing 737-800 egipatske kompanije „Egypt Air“ koji je, bez putnika, sleteo u 4.11 na beogradski aerodrom, ostao na poletno-sletnoj stazi usled tehničkih problema.

Sve dežurne ekipe beogradskog aerodroma reagovale su prema utvrđenim procedurama. Avioni Er Srbije su zbog privremenog zatvaranja beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ preusmereni na aerodome u regionu, saopštila je jutros ta kompanija.

Kako se navodi, putnici koji putuju iz Beograda sve informacije mogu dobiti na aerodromu i putem Kol centra Er Srbije. Kompanija je jutros navela da je bilo neizvesno vreme poletanja u jutarnjem špicu ka 15 destinacija.

Er Srbija je u stalnom kontaktu sa nadležnima na aerodromu „Nikola Tesla“ i obaveštavaće putnike o novim vremenima poletanja, navodi se u saopštenju.

Kako je za sajt Danasa jutros rekao jedan od putnika za Cirih, na aerodromu je bila velika gužva, a posle dva saopštenja da se let pomera na dva sata, poslednje koje su dobili je da se letovi odlažu za nekoliko sati.

– Na aerodromu sam od šest jutros, let je trebalo da bude u 7.20 časova. Prošli smo pasošku kontrolu i sada smo u tranzitu gde je neverovatna gužva. Ljudi sede i leže po klupama, nema mesta za sve, sedi se i na podu. Najviše su nervozni oni putnici kojima je Beograd trebalo da bude usputna stanica – istakao je naš sagovornik.

Izvršni direktor za operativne poslove aerodroma „Nikola Tesla“ Žarko Suvačarov izjavio je danas da sa beogradskog aeorodroma neće biti poletanja ni sletanja dok se avion egipatske kompanije ne ukloni, što bi moglo da potraje nekoliko sati.

Suvačarov je za RTS rekao da je problem je nastao kada su otkazali svi točkovi na stajnom trapu.

Navodeći da su avioni preusmereni na okolne aerodrome, Suvačarov je kazao da su četiri aviona Er Srbije preusmerena na niški aerodrom, let iz Njujorka sleteo je u Zagreb, dva aviona su sletela u Temišvaru i nekoliko u Budimpešti i Sofiji.

Aerodrom je u međuvremenu saopštio da čini maksimalne napore kako bi poletno-sletna staza što pre ponovo bila u punoj funkciji, ali da uklanjanje aviona sa poletno-sletne staze zavisi od tehničkih mogućnosti za njegovo bezbedno uklanjanje i stanja u kojem se nalazi avion.

Putnici informacije o statusu svog leta mogu da potraže putem internet prezentacije www.beg.aero, broja telefona službe informacija 209-4444 ili u izabranoj aviokompaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari