Agonija zbog potraživanja 1

Zbog nenaplaćenih potraživanja za urađene poslove, zaposlenima u kragujevačkom javnom preduzeću Urbanizam duguje se po 13 plata. U prethodnih 56 dana, zaposleni u Urbanizmu (njih 54), nisu na blagajni preduzeća primili nijedan dinar.

Direktor Urbanizma Aleksandar Rudnik Milanović rekao je juče novinarima da samo kragujevačko Preduzeće za izgradnju grada „urbanistima“ duguje 52 miliona dinara, što je dovoljno za isplatu po deset zaostalih zarada. Još po tri zaostale zarada bile bi isplaćene sa 20 miliona dinara, koliko iznose ugovori i neuplaćene subvencije gradske uprave.

– Agonija preduzeća traje dve godine i sada je na prekretnici. Urbanizam će da stane na noge, ili će prestati da pruža usluge, ako se nastavi sa tužbama zbog neisplaćenih zarada, kaže Milanović, napominjući da očekuje brzo rešenje aktuelne situacije u preduzeću, za šta, kako je rekao, ima uveravanja gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića.

– Očekujemo da grad u novembru Urbanizmu uplati 20 miliona dinara, a da Preduzeće za izgradnju grada isplati svoj dug, čime bi se stekli uslovi da na kraju 2016. imamo pozitivan rezultat, ističe Milanović, napominjući da račun Urbanizma i pored svih obaveza, nije u blokadi, te da, uz najavljenu podršku grada, obaveze prema zaposlenima, dobavljačima i državi mogu da budu izmirene do kraja tekuće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari