Akcija: Zaokruži račun i doniraj kusur 1Foto:Lj.B.

Prvi put u Srbiji, svi građani će moći na kasama da zaokruže račun i doniraju kusur u humanitarne svrhe, zahvaljujući akciji „Napravi razliku, pruži priliku“ kompanije Delez Srbija, a prikupljeni novac biće doniran Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije za nabavku neophodne medicinske opreme.

U svim Maksi, Tempo i Shop&Go prodavnicama širom Srbije prilikom gotovinskog plaćanja kupci će moći da zaokruže račun do iznosa koji žele i pomognu Institutu za onkologiju i radiologiju.

Humanitarna akcija „Napravi razliku, pruži priliku“ realizuje se u okviru nacionalne kampanje za borbu protiv malignih bolesti „Rak je izlečiv“, koju sprovodi Radio televizija Srbije uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Institut za onkologiju i radiologiju Srbije kao najveća onkološka ustanova u Srbiji nastoji da, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i RFZO, obezbedi pacijentima dostupnost savremenim metodama dijagnostike i lečenja putem nabavke nove opreme, uvođenja novih metoda i maksimalnog zalaganja zaposlenih kao što su rad u tri smene i vikendom, izjavila je direktor Klinike za radiološku onkologiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije prof. dr Vesna Plešinac Karapandžić.

Međutim, broj pacijenata se neprekidno povećava i samim tim rastu i potrebe za neophodnom opremom, rekla je Karađpandžić i zahvalila kompaniji Delez na inicijativi i građanima Srbije na podršci.

Doprinos velikoj humanitarnoj akciji moći će da pruže i oni građani koji ne obavljaju kupovinu i da na kasi samo uplate novac koji žele da namene u ove dobrotvorne svrhe.

Direktorka korporativnih komunikacija i održivog razvoja kompanije Delez Srbija Mirjana Jovašević istakla je da je ovo drugi put ove godine da organizuju ovu akciju i da osećaj da zajedno sa partnerima i kupcima pomažu da se nabavi neophodna medicinska oprema samo će još više motiviše da jedni drugima budemo još bolji komšija.

U saopštenju se navodi da će svi koji budu donirali novac na kasi, uz fiskalni račun, dobiti i nefiskalni isečak na kome je naznačeno koliko je novca donirano u humanitarne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari