Ubedljivo najveći promet na Beogradskoj berzi ostvarile su juče obične akcije AIK banke. Te hartije od vrednosti spasile su još jedan trgovački dan na Berzi. U prilog toj konstataciji govori podatak da je od 608 miliona dinara ukupnog prometa, trgovanjem akcijama AIK banke ostvareno čak 305,4 miliona dinara.

Ubedljivo najveći promet na Beogradskoj berzi ostvarile su juče obične akcije AIK banke. Te hartije od vrednosti spasile su još jedan trgovački dan na Berzi. U prilog toj konstataciji govori podatak da je od 608 miliona dinara ukupnog prometa, trgovanjem akcijama AIK banke ostvareno čak 305,4 miliona dinara. Pažnju investitora privukle su i prioritetne akcije ove banke, u koje su uložili 8,6 miliona dinara. U žiži interesovanja našli su se i vlasnički papiri uljare Vital iz Vrbasa, kojima se trgovalo za 50 miliona dinara. Prometom većim od 32 miliona dinara i rastom cene od 3,93 odsto mogu se pohvaliti i akcije Informatike, dok se akcijama Metals banke trgovalo za 31 miliona dinara. Nešto veći promet zabeležile su i akcije zrenjaninskog Dijamanta – promet od 27,9 miliona dinara.
Sva tri indeksa Beogradske berze juče su bila u padu. BELEXLINE je izgubio na vrednosti 0,11 odsto, dok indeksi koji prate srpske najlikvidnije hartije, BELEX15 i SRX beleže pad od 0,2, odnosno 0,04 odsto. Trgovanje obveznicama RS povećano je na 963.938 evra, a najtrgovanija, sa prometom od 789.623 evra, bila je serija A2016K koja svojim vlasnicima donosi godišnji prinos od 5,56 odsto.
Veće oscilacije u cenama zabeležene i kod akcija Mlekare Šabac, gde je povećana tražnja od 4,2 miliona dinara pogurala cenu na gore za 19,64 odsto. Slično je bilo i kod vlasničkih papira Tamnave iz Uba, kojima se trgovalo za 5,1 milion dinara i koje su poskupele za 7,14 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari