Poslednjeg dana u nedelji najveću pažnju investitora privukle su akcije Sojaproteina iz Bečeja, kojima je trgovano u vrednosti od 57,7 miliona dinara. Značajniji obim prometa ostvaren je i u trgovanju akcijama Agrobanke (promet od oko 29 miliona dinara). Da su banke najinteresantnije investitorima, govori i podatak o trgovanju akcijama AIK banke koje su zabeležile promet od 22,4 miliona dinara, dok se akcije Komercijalne banke mogu pohvaliti prometom od 15,2 miliona dinara.

Poslednjeg dana u nedelji najveću pažnju investitora privukle su akcije Sojaproteina iz Bečeja, kojima je trgovano u vrednosti od 57,7 miliona dinara. Značajniji obim prometa ostvaren je i u trgovanju akcijama Agrobanke (promet od oko 29 miliona dinara). Da su banke najinteresantnije investitorima, govori i podatak o trgovanju akcijama AIK banke koje su zabeležile promet od 22,4 miliona dinara, dok se akcije Komercijalne banke mogu pohvaliti prometom od 15,2 miliona dinara. Akcijama beogradske Energomontaže trgovalo za 14,6 miliona dinara.
Inače, ukupan promet na Beogradskoj berzi dostigao je 333,8 miliona dinara, pri čemu indeks BELEXLINE je trgovački dan završio u plusu, dok BELEX15 i SRX beleže pad vrednosti od 0,06 procenata. Strani investitori su u ukupnom prometu učestvovali sa 26,9 odsto, ali sa minimalnim učešćem u trgovini obveznicama (0,3 odsto). Promet obveznicama RS dostigao je 231.730 evra, a više od polovine te sume (136.259 evra) odnosi se na trgovanje serijom koja dospeva na naplatu 2016. godine.
Akcije Jugohemije zabeležile su skok vrednosti od četiri odsto i dostigle maksimum od 7.191 dinar. Značajniji rast vrednosti beleže i akcije Novog doma (skokom od 19 odsto), kao i hartije od vrednosti Hladnjače Čačak. Akcijama Novog doma trgovalo se za četiri miliona dinara, dok je promet akcija Hladnjače iznosio 2,5 miliona dinara. Značajan skok vrednosti beleže i akcije Informatike (14,0 odsto).
Juče su zabeležene i dve blok transakcije. Za 13,3 miliona dinara trgovalo se akcijama TP Jabuka, a cena jedne akcije bila je 3.218 dinara.Trgovalo se i akcijama Sloge iz Novog Pazara (promet 36,4 miliona dinara), Sloge (promet od 4,7 miliona dinara), a za preduzeće Budućnost SLP iz Beograda doneto je rešenje o privremenoj obustavi trgovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari