Amadmani na predložene izmene propisa o porezu na dohodak frilensera sutra u Skupštini 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa (Arhiva)

Predsednik Udruženja radnika na internetu (frilenseri) Miran Pogačar rekao je danas da će Vlada Srbije sutra uložiti amandmane na Predlog izmena i dopuna Zakona o porezu na dohodak građana u skladu sa poslednjim dogovorom o načinu oporezivanja njihovih dohodaka.

Pogačar je agenciji Beta rekao da je sa predstavnicima Vlade Srbije postignuta saglasnost da se u poslednjih pet godina normirani troškovi sa 43 odsto podignu na 50 odsto.

„Neoporezivi iznos će do januara 2022. godine mesečno iznositi 550 evra (oko 64.000 dinara), a dug će se otplaćuvati deset godina u mesečnim ratama bez kamate“, rekao je Pogačar.

Dodao je da će do januara 2022. godine sa Vladom Srbije biti usaglašen novi model oporezivanja frilensera koji bi trebalo da trajnije reši visinu nameta na njihove prihode.

Reagujući na istup nekoliko članova iz Udruženja koji su nezadovoljni što nije otpisan ceo poreski dug, Pogačar je rekao da se u proces pregovora oko načina oporezivanja „uplela politika nekih stranaka koje zagovaraju otpis celog duga“.

On je odbacio optužbe članova koji su istupili iz Udruženja da je nenamenski trošio novac od članarine i rekao da ima sve račune.

„Imamo sve račune kako bi pravdali troškove i dokazali da nije trošen nenamenski“, rekao je Pogačar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari