Ambasador Nemačke u Srbiji Andreas Cobel posetio je juče koncern Bambi-Banat u Požarevcu. Generalni direktor Bambi-Banata Miroslav Miletić upoznao je visokog gosta sa poslovanjem kompanije, kao i sa proizvodnim programom. Razmotrena je i mogućnost ulaska koncerna Bambi-Banat na nemačko tržište, posredstvom velikih trgovinskih lanaca, poput Metroa.
– Koncern Bambi Banat uspeo je da se nametne konkurentnim proizvodima kreiranim po najvišim svetskim standardima, kao što su ISO 9000:2000 i HACCP. Krajem 2006. godine počeo je da radi koncern za proizvodnju i promet konditorskih proizvoda Bambi-Banat sa sedištem u Beogradu. Ova kompanija je nastala pripajanjem jedne od najstarijih fabrika čokolade i bombona Banat iz Vršca, lidera, u proizvodnji konditorskih proizvoda, Bambiju iz Požarevca. Planirano je da u 2007. godini Bambi-Banat proizvede 28.000 tona proizvoda i ostvari prihod od 72,5 miliona evra – podsetio je Miletić.
Cobel je istakao da je impresioniran visokim kvalitetom proizvoda Bambi-Banata, a posebno higijenom koja prati proizvodnju, od čega umnogome zavisi pronalazak poslovnih partnera na probirljivom zapadnom i nemačkom tržištu.
Istina je da su brojni proizvodi već našli svoje mesto na nemačkom tržištu. Očigledno je takođe da je Bambi-Banat mnogo investirao u kvalitet proizvodnje. Dostignuti su standardi koji su veoma bliski evropskim. Bambi je pionir u ovakvom odnosu prema tržištu i nadam se da će uspeti da se probije na nemačko tržište i da će naći adekvatne poslovne partnere i saradnike – naglasio je Andreas Cobel.