Antić: Ekonomske mere u pravom trenutku 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić ocenio je danas da su mere držane pomoći privredi posle epidemije korona virusa došle u pravom trenutku i da je uveren da će one tek pokazati svoju pravu snagu.

„Prema prvim znacima, među kojima je i vraćanje na posao zaposlenih, jasno se vidi da su poslodavci veoma dobro shvatili ideju ovih mera i odustali od prvobitnog sužavanja svojih poslovnih aktivnosti, i da sa puno poverenja gledaju u državu i mere koje će biti primenjene“, rekao je Antić u saopštenju.

Dodao je da je Srbija u poslednjih nekoliko godina uspravila svoju ekonomiju, da nije bilo lako, i da je „bilo i štednje i odricanja“, ali da se sada vidi koliko će se to isplatiti svakom preduzeću i svakom građaninu.

„Nažalost, veći deo sveta biće suočen sa padom ekonomije, pa i novom krizom, ali siguran sam da smo mi već predupredili takve negativne efekte, imamo novca i sada je pravi momenat da pomognemo privredi i stanovništvu da amortizuju loše efekte koje je donela epidemija virusa. Mislim da će Srbija, zahvaljujući merama predsednika i Vlade, biti u krugu onih država koje će s ponosom moći da kažu da su spremno dočekale period posle pandemije i da su se ponele krajnje odgovorno prema svojoj privredi i svom stanovništvu“, kazao je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari