Antić: Proizvodnja kompanije Ziđin po planu, veća nego prošle godine 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Redovna proizvodnja kompanije Ziđin u rudnicima u Boru i Majdanpuke odvija se u skladu sa planovima i u prvom kvartalu ove godine veće je za 21 odsto nego u istom periodu 2019. godine, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

„Očekujemo da se takav trend nastavi do kraja godine. I u uslovima vanrednog stanja kompanije Ziđin i Rakita realizuju svoje investicije i očekujemo da daju snaža doprinost oporavku naše ekonomije, kako bi se minimalizirali svi efekte epidemije, rekao je Antić prilikom obilaska rudnika u Boru.

On je istakao da je otvaranje novog rudnika Cerovo 2 u ozbiljnoj fazi realizacije i da očekuje da prve količine rude budu iskopane u toku 2020. godine.

„Reč je o investiciji od 35 miliona dolara koja će obezbediti godišnji kapacitet od 2,5 miliona tona rude, što će biti izuzetni značajno za razvojne planove Ziđina“, rekao je Antić.

Antić je danas obišao i rudnik Veliki Krivalj, kao i Čukaru Peki i istakao da očekuje da do kraja 2021. godine budu iskopane prve količine rude sa tog nalazišta u koje će biti investirano 474 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari