Aplikacija CarGo krajem aprila dostupna građanima Beča 1Foto: Kompanija CarGo

Srpska softverska kompanija CarGo saopštila je danas da će proširiti poslovanje, pa će njena aplikacija krajem aprila biti dostupna i građanima Beča.

Direktor te kompanije Vuk Guberinić potpisao je Sporazum o saradnji sa austrijskim partnerima, čime je CarGo nastavila da širi svoje poslovanje na tržište Zapadne Evrope, posle Ciriha gde je dostupna od decembra 2018.

„Kompanija CarGo će se naći rame uz rame sa svetski poznatim brendom Uber i postati jedna od retkih srpskih kompanija koje investiraju i u zemlje EU“, rekao je Guberinić.

On je kazao da je ponosan što će srpska aplikacija biti dostupna u uređenoj i razvijenoj zemlji, ali je izrazio žaljenje što pokušavaju da je ugase u Srbiji.

„Svet počinje da prepoznaje CarGo kao srpski brend, a time i jednu srpsku kompaniju, kao stranog investitora. U Austriju donosimo kvalitet više, a Uber će dobiti konkurenciju, zahvaljujući čemu ćemo i mi i oni biti bolji za korisnike, što je nama najvažnije“, naveo je Guberinić.

Dodao je da CarGo planira dalje regionalno širenje sa ambicijom da postane lider u Jugoistočnoj Evropi.

„CarGo nije prevoz, već sinonim za inovacije i platforma na kojoj će brojni biznisi moći da se razvijaju i brojni ljudi nadju stalni ili povremeni posao. Naša ambicija je da zapošljavamo ljude, a korisnicima pružamo vrhunsku uslugu“, kazao je Guberinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari