Poreska uprava pokrenula mobilnu aplikaciju za prijavu poreskih nepravilnosti 1Foto: Pixabay/niekverlaan

Poreski alarm je besplatna aplikacije za android i Ajfon telefone, pomoću koje građani mogu da prijave neizdavanje fiskalnih računa, obavljanje neregistrovane delatnosti, neprijavljivanje radnika i druge nepravilnosti u poslovanju, saopštila je danas Poreska uprava.

U aplikaciju se mogu uneti podaci i slike privrednog subjekta ili uočene nepravilnosti, a korisnik prijavu može podneti anonimno ili se identifikovati u zavisnosti od toga za koju se opciju opredeli.

Кorisnici aplikacije automatski dobijaju elektronsko obaveštenje o uspešnom podnošenju prijave, koja je odmah po podnošenju vidljiva i u sistemu Poreske uprave. „Poreska uprava će u slučaju osnovanosti i potpunosti podnete prijave preduzimati mere u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima i sankcionisati svako ponašanje koje nije u skladu sa poreskim propisima“, istaknuto je u saopštenju.

Aplikacija „Poreski alarm“ razvijena je u okviru projekta „Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama“ koji sprovode Poreska uprava i Program Ujedinjenih nacija za razvoj uz finansijsku podršku Švedske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari