APR: Broj ugovora o finansijskom lizingu se približava broju od pre pandemije 1Foto: Beta/Agencija za privredne registre

U Registru finansijskog lizinga je na kraju maja bilo aktivno oko 58.400 ugovora ukupne vrednosti 1,8 milijardi evra, saopštila je danas Agencija za privredne registre (APR).

Kako je istaknuto, u prvih pet meseci ove godine registrovano je 5.965 ugovora o finansijskom lizingu ukupne vrednosti 179,7 miliona evra, što je 48,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine, kad je registrovano 4.024 ugovora ukupne vrednosti od 117,9 miliona evra.

„Vrednost ugovora o finansijskom lizingu registrovanih tokom prvih pet meseci ove godine je za svega dva odsto manja od vrednosti ugovora registrovanih u istom periodu godine koja je prethodila koroni“, navodi se u saopštenju APR-a.

Prema strukturi predmeta lizinga registrovanih u toku ove godine, putnička vozila čine 54,2 odsto, teretna vozila 25 odsto, druge vrste vozila 14,5 odsto, mašine i oprema šest odsto, a nepokretnosti su zastupljene u 0,3 odsto slučajeva.

Prema podacima iz Godišnjeg biltena finansijskih izveštaja za 2020. godinu, 13 davalaca finansijskog lizinga je u 2020. godini imalo 332 zaposlena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari