Avion Er Srbije dobio je ime po Goranu Bregoviću 1Foto: ER Srbija

Erbas A319, novi avion Er Srbije dobio je ime po Goranu Bregoviću“, u okviru programa „žive legende“, saopštila je danas kompanija.

To je šesti avion Er Srbije koji dobija ime po istaknutim sportistima i javnim ličnostima, a Bregović je dobio priznanje zbog doprinosa srpskoj i svetskoj muzičkoj sceni.

Natpis sa njegovim imenom utisnutim na trup aviona otkrili su predsednik Nadzornog odbora Er Srbija Siniša Mali, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predsednica Skušpstine Srbije Maja Gojković.

Avione te kompanije nose imena Novaka Đokovića, Vlade Divca, Dejana Stankovića, Mikija Manojlovića i Nikole Tesle.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić je rekao da je Goran Bregović nadrastao regionalne okvire i postao globalni brend i da se njegov uspeh može uporediti sa uspehom Er Srbije koja za svoje rezultate danas u Njujorku prima nagradu za Lidera na tržištu avio-kompanija od uticajnog Er transport vorlda.

Goran Bregović je rekao da je kada je bio mali često, kao i većina dece, sanjao da leti, a da i sada kada sanja uvek leti, saopštila je kompanija.

„Posao mi je takav da polećem i slećem makar 200 puta godišnje. A jednom kada poletite uvek gledate u nebo kada hodate. Valjda zato volim sve što ima veze sa avionima“, rekao je Bregović.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari