Azotara ponovo na prodaju, početna cena upola niža – 2,3 milijarde dinara 1Foto: N1

Fabrika veštačkih djubriva i azotnih jedinjenja HIP Azotara u Pančevu ponuđena je ponovo na prodaju, a početna cena je 2,33 milijarde dinara, odnosno 19,8 miliona evra, objavio je portal N1.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju te fabrike u stečaju putem javnog nadmetanja koje je zakazano za 17. mart,

Prvi put je Azotara bila ponudjena na licitaciju pre nešto više od mesec dana kada je početna cena bila duplo viša – 5,8 milijardi dinara, ali nije bilo zainteresovanih.

Na prodaju se nude fabrike amonijaka, azota, kao i djubriva AN, KAN, HPK i Karbamid, energetika, uprava, laboratorija, sa mehanizacijom, opremom, zalihama materijala i potraživanjima.

Nekadašnje državno preduzeće, pančevačka Azotara u stečaj je otišla u septembru 2018. godine, a gotovo hiljadu radnika ostalo je bez posla.

Azotara je u prethodnom periodu bila i neuspešno privatizovana, a nalazila se i na listi 24 sporne privatizacije. Posle raskida privatizacije njom je u ime države upravljao Srbijagas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari