Računica pokazuje da za sat vremena rada zaposleni u Srbiji zaradi u proseku 236,90 dinara. Ako se zna da prosečna provizija za podizanje novca na bankomatu druge banke iznosi 150 dinara, to znači da bi za plaćanje te usluge trebalo da radite oko 40 minuta. Ukoliko podižete novac na svakih desetak dana, onda treba da znate da radite dva sata mesečno kako biste posredstvom bankomata došli do sopstvenog novca. Ukazaćemo na još jednu apsurdnu situaciju. Reč je o vremenu i novcu koje izgubimo na plaćanje mesečnih računa na šalterima banke ili pošte. Ako uzmemo u obzir sedam računa za koje banke naplaćuju proviziju od oko 60 dinara po računu (Infostan i račun za struju izuzimamo iz ove računice), jasno je da biste za plaćanje te usluge trebalo da radite gotovo dva sata, što uz prosečno čekanje na šalteru od pola sata predstavlja prilično izgubljeno vreme.

Možda je, ipak, vreme da, pozivajući se na devizu „vreme je novac“, razmislite o „prednostima“ elektronskog bankarstva. Sa nabrajanjem sličnih situacija bismo mogli nastaviti u nedogled. I zamislite koliko tek onda treba da radite za ovakve stavke ukoliko ne zarađujete prosečan iznos od 236,90 dinara za jedan radni sat, nego upola manje!

Podizanje novca, 3 puta mesečno, na bankomatu druge banke = 2 sata rada = gotovo ceo iznos pretplate za fiksni priključak = 90 odsto RTV pretplate