Nemačka kompanija Bauerhin koja posluje u sektoru prateće automobilske industrije započinje inicijalnu proizvodnju grejača i senzora za automobilska sedišta u opštini Inđija. Reč je o braunfild investiciji vrednoj 1,8 miliona evra, a u pogonima Bauerhina biće otvoreno više od 500 radnih mesta.

Nemačka kompanija Bauerhin koja posluje u sektoru prateće automobilske industrije započinje inicijalnu proizvodnju grejača i senzora za automobilska sedišta u opštini Inđija. Reč je o braunfild investiciji vrednoj 1,8 miliona evra, a u pogonima Bauerhina biće otvoreno više od 500 radnih mesta. Branislav Bugarski, direktor Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP), izjavio je juče na konferenciji za novinare da je Bauerhin zaobišao Ukrajinu, Bugarsku i Rumuniju, i odlučio da investira u Inđiji.
– Ova kompanija koja se bavi proizvodnjom grejača i senzora za automobilska sedišta za velike klijente kao što su Audi, BMW, Porše, Reno, SAAB, Škoda, Fijat… planira da 20 odsto materijala nabavlja u Srbiji. U Vojvodinu je, od 2002. godine, ušlo 2,5 milijardi evra direktnih investicija, a prema podacima Agencije za privredne registre registrovano 1.200 kompanija sa stranim kapitalom. Definisali smo sektore koji bi mogli biti interesantni stranim investitorima, a reč je o agrobiznisu, specifičnim sektorima prateće automobilske industrije, informacionim tehnologijama i poslovnim uslugama kao što su kol i tehnički centri – rekao je Bugarski.
Predsednik opštine Inđija Goran Ješić naglasio je da je ovo jedna od najvećih investicija u Vojvodini „veliki je posao otvoriti 500 radnih mesta“. Kada je reč o realizaciji projekata u Inđiji, Ješić je ocenio da će do kraja 2008. stopa nezaposlenost u toj opštini biti svedena između 8,5 i devet odsto. Kompanija Bauerhin u ovoj godini očekuje promet od 580.000 evra, u sledećoj 3,7 miliona evra, a u 2009. promet od 7,5 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari