Jedan od najvećih građevinskih poduhvata u regionu, Belgrade Waterfront, u 2017. godini nastavio je da poprima svoj oblik i napreduje u skladu sa predviđenim rokovima i planovima, navodi se u saopštenju ove firme koje prenosi agencija zadužena za PR. Useljenje u prvu stambenu zgradu, BW Residences, planirano je za proleće 2018. godine, započeli su glavni radovi na najvećem tržnom centru u regionu, BW Galeriji, a počela je i prodaja The Residences at The St. Regis Belgrade, luksuznih brendiranih St. Regis stanova, prvih u Evropi.

„Sada kada imamo nekoliko aktivnih gradilišta, građani mogu da svedoče razvoju jednog od najmonumentalnijih projekata u Srbiji u jedinstvenom ambijentu pored reke. Sarađujemo sa renomiranim domaćim i stranim kompanijama, koristimo najkvalitetnije materijale i primenjujemo najviše standarde u izgradnji, čime doprinosimo razvoju domaće građevinske industrije“, istakao je Nikola Nedeljković, generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront, a prenosi se u saopštenju.

„Veoma nas raduje što je učinjeno mnogo na revitalizaciji istorijskog dela Savamale, zbog čega je ovaj deo prestonice dodatno dobio na atraktivnosti“, rekao je Nedeljković, i dodao da će prva zgrada u sklopu projekta, BW Residences, dočekati prve stanare već na proleće sledeće godine.

U saopštenju još stoji das u radovi na stambenim zgradama BW Parkview i BW Vista u toku.

“Visoke po 82 metra, ove zgrade pružiće širok spektar pogodnosti važnih za različite životne stilove. Useljenje stanara u ove dve zgrade planirano je za 2019. godinu”, još se dodaje.