Foto: Wikipedia

Danka Selić, generalna direktorka DP Beogradski sajam, dobitnica je Godišnje nagrade „Poslovna žena godine“ za ostvarene rezultate u privređivanju u 2016. godini.

Begradski sajam dobitnik je „Povelje“, kojom žiri Privredne komore Srbije za dodelu godišnje nagrade visoko vrednuje kompaniju povodom njene jubilarne godišnjice i značajnih poslovnih poduhvata.

U saopštenju se navodi da su ukupni ekonomski efekti poslovanja kompanije u 2016. godini procenjeni su na blizu 13 milijardi dinara vrednosti prodate robe i usluga i na četiri milijarde dinara bruto dodate vrednosti.

Time je obezbeđeno i oko 2,5 milijarde dinara ukupnih poreskih prihoda.

Iako ima samo 180 zaposlenih, svojom aktivnošću Beogradski sajam je generisao više od 1.700 radnih mesta na godišnjem nivou, sa punim radnim vremenom, oko 10 odsto više nego prethodne godine.

Procenjeno je da su samo priredbe Beogradskog sajma privukle u Beograd i njegove hotele više od 48 hiljada stranih i gotovo 20 hiljada domaćih gostiju, koji zajedno ostvare potrošnju od oko jedne milijarde dinara.

Nezavisno istraživanje je pokazalo da se svaki dinar, koji svojim poslovanjem ostvari Beogradski sajam, na nivou nacionalne ekonomije uveća 11 puta, navodi se u saopštenju.