Bez posla u Nišu gotovo 26.000 osoba, novoprijavljenih je više od 2.100 1Niš ilustracija Foto: FoNet/ Konstatin Kamenov

Od početka godine na evidenciju niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS) prijavilo se 2.188 nezaposlenih gradjana Niša i 944 nezaposlenih stanovnika opština sa područja Nišavskog okruga, saopšteno je danas iz te službe.

U NSZ su kazali agenciji Beta da se medju novoprijavljenim nalaze oni koji su ostali bez posla, kao i osobe koje su završile školovanje u proteklom periodu. Prema podacima niške filijale NSZ, na kraju januara bez posla je u Nišu bilo 25.955 osoba, a na području Nišavskog okruga 37.823.

U odnosu na januar 2020. godine broj nezaposlenih u Nišu povećan je za 1.637, a  ukupno je na području Nišavskog okruga ta brojka uvećana za 1.755.

Najviše nezaposlenih srednjoškolaca na evidenciji niške filijale NZS je za diplomama gimnazije i ekonomske škole, a medju nezaposlenim visokoškolcima najviše je diplomiranih pravnika i ekonomista. Do posla u Nišu najlakše dolaze osobe sa završenom srednjom mašinskom i tehničkom školom, profesori matematike, nemačkog, francuskog jezika i inženjeri mašinske struke.

Epidemija korona virusa uslovila je zapošljavanje većeg broja nezaposlenih medicinara, pokazuju podaci niške filijale NSZ.

Na kraju januara prošle godine na području Nišavskog okruga bez posla je bilo 435 doktora medicine, 19 doktora spacijalista, četiri doktora medicinskih nauka i 491 medicinska sestra. Sada je bez posla 246 doktora medicine, devet doktora specijalista i 445 medicinskih sestara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari