Bez rešenja o Goši, sutra nastavak razgovora 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Na današnjem sastanku ministra privrede Gorana Kneževića, rukovodstva Goše i predstavnika štrajkačkog odbora fabrike nije postignut nikakav dogovor. Razgovori bi trebalo da budu nastavljeni sutra.

Predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić kaže za Danas da je Vlada iznela svoje viđenje kako može da pomogne radnicima, „ali sve to pada u vodu ako će gazda posle mesec dana da gurne firmu u stečaj“.

– Radnici će i dalje biti u štrajku dok god se ovo ne reši – kaže Vujičić.

Kako dodaje, danas će ponovo doći u Vladu na sastanak.

– Donećemo ugovore sa ljudima sa kojima sarađujemo. Jedino što ministarstvo može da uradi je da u toku nedelje organizuje sastanak sa Kinezima u vezi posla sa Hestilom, da vidimo koliko vagona mogu da otkupe od nas. Takođe, tu je i posao sa SDPR-om. Međutim, potrebno je da nam vlasnik da finansijsku injekciju kako bismo završili poslove na kojima već radimo. Između ostalog, to su poslovi sa Železnicom Srbije i hrvatskom železnicom – navodi Vujičić.

Prošle nedelje, radnici Goše protestovali su ispred zgrade Vlade Srbije zbog neisplaćenih zarada. Ministarstvo privrede tada he osudilo štrajkače, tvrdeći da organizuju “politički skup”. Međutim, Vujičić ponovo negira te navode.
– Već sam rekao kako naši zahtevi nisu politički, već ekonomski i da nemamo veze ni sa jednom političkom organizacijom. Nećemo da se vraćamo na to šta je bilo juče, jer gledamo u budućnost – izričit je Vujičić.

Podsetimo, deo radnika Goše je u štrajku od marta, zbog neisplaćenih zarada. Tokom štrajka, država je radnicima uplatila pomoć od po 60 hiljada dinara i overila zdravstvene knjižice do kraja septembra ove godine. S druge strane, radnici su u istom periodu od fabrike dobili po 70 hiljada dinara. U štrajku je 250 radnika, dok njih oko 70 svakodnevno radi, uglavnom u administraciji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari