Bimal kupio industriju ulja Sunce iz Sombora 1Foto: Stefana Savić

Kompanija Bimal iz Brčkog, preko svoje beogradske firme, kupila je uljaru „Sunce“ iz Sombora, preneo je portal Biznis.info (www.biznisinfo.ba).

Kao kupac se pojavljuje firma Bimal invest Beograd, čiji je vlasnik Bimal Brčko.

Bimal preuzima firmu Novo Sunce, osnovanu 17. decembra prošle godine, a njen osnivač je poznata kompanija Sunce fabrika ulja i biljnih masti Sombor.

Dogovor podrazumeva da se imovina kompanije Sunce prenese na firmu Novo Sunce pre preuzimanja od strane Bimala.

Pismo namere o preuzimanju između kompanija Bimal invest i Sunce potpisan je u decembru prošle godine, a posao su u februaru ove godine odobrili regulatori u Srbiji.

Bimal ugovorom stiče udeo od 77 odsto u somborskoj kompaniji.

Kompanija Sunce imala je udeo od 10 do 20 odsto na tržištu Srbije u 2017. godini kada je reč o proizvodnji sirovog suncokretovog ulja. Takođe je imala do pet odsto udela u proizvodnji rafinisanog jestivog suncokretovog ulja i sirovog sojinog ulja.

„Bimal i Sunce od ranije usko sarađuju u nabavci materijala, otkupu proizvoda i na sličnim poslovima. Mediji su i ranije spekulisali da bi moglo doći do ove akvizicije“, naveo je portal BiznisInfo.

Bimal Grupa, kako se navodi na sajtu kompanije, lider je u preradi uljarica i žitarica kako u zemlji, tako i u regionu, sa konsolidovanim prihodom višim od 125 miliona evra godišnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari