Bolja bezbednost na Aerodromu 1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisao je danas sa driektorom beogradskog aerodroma Sašom Vlaisavljevićem sporazum kojim će aerodrom donirati policiji opremu vrednu pola miliona evra, kako bi se bezbednost putnika digla na još viši nivo.

Oprema će biti upotrebljena za „antibombing tim“ MUP, a Stefanović je, na konferenciji za novinare posle potpisivanja sporazuma, poručio da će pet miliona putnika, koji će ove godine proći preko aerodroma, biti sigurno.

Sporazum je prvi značajan korak ka uspostavljanju nove dimenzije bezbednosti na aerodromu, konstatovao je on, i precizirao da će biti nabavljeno više stacionarnih i mobilnih detektora, kao i robot, novo vozilo i nekoliko specijalno obučenih pasa.

Vlaisavljević je rekao da je donacija omogućena zahvaljujući tome što aerodrom „Nikola Tesla“ već treću godinu zaredom posluje sa profitom, a u 2016. je on veći od 25 miliona evra.

On je ukazao da je aerodrom u protekle dve godine u poboljšanje bezbednosti uložio više od pet miliona evra.

Stefanović je, na pitanje da prokomentariše moguće novo ulaganje tužbe Bosne i hercegovine za genocid Međunarodnom sudu pravde, ocenio da takav potez neće doprineti pomirenju, stvaranju dobrosusedskih i dobrih regionalnih odnosa.

Ne vidim šta se postiže stvaranjem političkih tenzija, rekao je on.

Stefanović nije mogao da odgovori na novinarsko pitanje kada će Srpska napredna stranka, čiji je funkcioner, imati sednicu Predsedništva na kojoj će se izjasniti o kandidatu za predsednika Srbije.

On je objasnio da se čeka odluka predsednika stranke Aleksandra Vučića, koji treba da zakaže sednicu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari