Boš uložio više od 52 miliona evra u Srbiji 1Foto: Boš

Kompanija Boš, koja u Pećincima ima fabriku za proizvodnju sistema brisača, trenutno se nalazi na osmom mestu liste 15 najvećih izvoznika, pokazuju podaci Ministarstva finansija Srbije.

Prema rečima Jovanke Jovanović, generalne direktorke ove kompanije, Boš je do sada u proizvodne kapacitete uložio više od 52 miliona evra, od ukupno 71 milion evra koliko je planirano da u Srbiji uloži do kraja 2019. godine.

– Broj zaposlenih je za manje od tri godine utrostručen i sada se primakao cifri od oko 1.000 saradnika – kaže Jovanović.

Ona je ukazala i na podatak da je Boš Srbija u 2016. godini ostvario prihod od 20,7 milijardi dinara (168,2 miliona evra), uključujući interne isporuke povezanim preduzećima. Ove godine obeležava se pet godina od postavljanja kamena temeljca fabrike, inače najveće Bošove fabrike za proizvodnju sistema brisača u Evropi, koja kontinuirano beleži dvocifren rast proizvodnje i zaposlenih.

Jovanovićeva kaže i da će implementacija i širenje programa dualnog obrazovanja, zahvaljujući čemu je u pogonima ove kompanije posao dobilo desetoro svršenih srednjoškolaca obrazovnog profila industrijski mehaničar, nastaviti da bude jedan od prioriteta i naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari