Brnabić: Modernizacija uprave 1Foto: Fonet / Aleksandar Koković

Vlada će nastaviti borbu protiv sive ekonomije i rad na unapređenju uslova oslovanja, izjavila je večeras ministar državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić na obeležavanju 10. godišnjice Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Doskorašnji predsednik Upravnog odbora NALED, Ana Brnabić je rekla da od te organizacije očekuje konkretne predloge i rešenja i da je svesna da će iz nje stizati kritike u slučaju da se ne radi dobro.

Ana Brnabić je izrazila očekivanje da će Srbija i ove godine napredovati na listi Svetske banke o uslovima poslovanja. Kao prioritete u radu, Ana Brnabić je navela modernizaciju javne uprave, sa akcentom na razvoj elektronske uprave.

Elektronske dozvole su jedan od putokaza kako se boriti protiv korupcije i prevazići otpore promenama, ocenila je Ana Brnabić, uz poruku da je vladin cilj i stvaranje jednostavnog i efikasnog poreskog sistema.

Ana Brnabić je izrazila očekivanje da će NALED pomoći vladi u sprovođenju reformi i stvaranju boljih uslova za poslovanje i život.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je, takođe, radio u NALED, izjavio je da će od te organizacije tražiti pomoć u uspostavljanju sistema kontrole kvaliteta hrane.

Kao jedan od ciljeva svog ministarstva Nedimović je naveo efikasniji rad Uprave za agrarna plaćanja, koju je nazvao svojevrsnom narodnom bankom za poljoprivrednike.

Svečanosti su prisustvovali američki ambasador Kajl Skat i bivši ambasador SAD u Beogradu Meri Vorlik.

Skat je poručio da su SAD ponosne što su pomogle osnivanje NALED.

Prema Skatovim rečima, SAD su dale za razne projkete NALED više od milion dolara.

Od te sume je mnogo važnije što je NALED svojim aktivnostima, poput inicijative za suzbijanje sive ekonomije, pomogao Srbiji i njenim građanima, ocenio je Skat.

Borba protiv sive ekonomije i korupcije u Srbiji nije okončana, izjavio je Skat i ukazao i na problem postojanja parafiskalnih nameta za privrednike.

Skat je rekao da mu je drago što su u Srbiji vlada i privreda, ali i građani, posvećeni promenama radi napretka zemlje.

Čestitke NALED su video porukama uputili bivši ambasadori SAD u Srbiji Majkl Polt i Kameron Manter.

Prijem povodom 10 godina NALED je održan u Belom dvoru u Beogradu. Prisutni su bili članovi te organizacije, privrednici i strane diplomate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari