Brnabić: Od IMK "14. oktobar" očekujem rezultate 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Premijera Srbije, Ana Brnabić, kazala je danas u Kruševcu da je od nekadašnje fabrike IMK „14.oktobar“ ostalo tako malo, ali da im sada dobro ide i da očekuje rezultate već u ovoj i narednoj godini.

Čehoslovak grupa je do sada potpisala ugovore sa 206 radnika, dobili su sve licence koje su im potrebne od Ministarstva odbrane i u naredna dva meseca će krenuti dalja proizvodnja- rekla je premijerka. Dodala je da će ona uvek biti u kontaktu i sa Ministarstvom privrede i sa Čehoslovak grupom jer je, kako je kazala, Vladi Srbije važno da „14.oktobar“ što pre stane na noge i pokrene proizvodnju.
To je jedna od tih proizvodnja koja je važna za naš bruto društveni proizvod. Pratimo to , kao što pratimo i privatizaciju Galenike, da vidimo da li investitori koji su kupili ove kompanije stvarno ispunjavaju ono što je bilo ugovoreno i obećano u procesu privatizacije – rekla je ona.
Kazala je da „14.oktobru“ dobro ide kada je u pitanju zapošljavanje ljudi i pokretanje proizvodnje, da im je Vlada Srbije i dalje na raspolaganju, te da očekuje da se već ove i naredne godine vide rezulati u odnosu na bruto društveni proizvod Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari