Brnabić: Rok probijen zbog MMF 1Foto: EPA/ ANDREJ CUKIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je rok za iznošenje predloga državnog budžeta za sledeću godinu probijen zbog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Očekujem da će, kada se zaključi aranžman sa MMF, i budžetski kalendar biti usklađen, rekla je Ana Brnabić novinarima posle zajedničke sednice vlada Srbije i Republike Srpske.

Odgovarajući na pitanje o tvrdnji da 100.000 ljudi u srpskoj tekstilnoj industriji radi u lošim uslovima za strane firme, Ana Brnabić je izjavila da će kada se stopa nezaposlenosti spusti ispod 10 odsto biti stvorena drugačija dinamika na tržištu rada.

Voleli bi da otvaramo radna mesta sa prosečnom platom od 2.500 evra, ali nismo infrastrukturno opremljeni, niti povezani da bi mogli da privučemo takvu vrstu investicija, konstatovala je Ana Brnabić. Imali smo veliku nezaposlenost i u tom trenutku morate da dovedete investitore, kako bi je smanjili, izjavila je Ana Brnabić i dodala: Imamo zdrav rast i razvoj i moramo da razmislimo kako da od ekonomije zasnovane na investicijama napravimo korak ka ekonomiji zasnovanoj na inovacijama. O tome nismo mogli da razmišljamo pre nekoliko godina. Tada su radnici bili pred izborom da imaju neki posao sa malom platom ili nikakav posao bez plate, rekla je Ana Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari