Broj putnika na aerodromu veći za devet odsto 1

U prvih pet meseci 2017. Aerodrom Nikola Tesla Beograd ostvario je ukupni prihod u iznosu od 3,53 milijarde dinara što je povećanje od devet odsto u odnosu na isti period prošle godine, a poslovni prihodi veći su 10 odsto.

Kako je saopštila uprava Aerodroma, u prvih pet meseci ove godine ostvarena je bruto dobit u iznosu od 1,32 milijarde dinara odnosno 11 odsto je viša u poređenju sa istim periodom 2016. godine. U posmatranom periodu iskazana je neto dobit u visini od 1,07 milijardi dinara koja je za 6 odsto veća u odnosu na isti period 2016. godine.

Porastao je i broj putnika i veći je za devet odsto u odnosu na isti period prošle godine. Usluge beogradskog aerodroma od januara do kraja maja koristilo je 1.805.125 putnika. Prevezeno je skoro 8.000 tona robe i pošte što je povećanje od 15 odsto.

„U junu očekujemo više od 500.000 putnika što je porast od čak 10 odsto. To će biti prvi jun ikada u kojem će beogradski aerodrom opslužiti više od pola miliona putnika. Prema svim poslovnim pokazateljima, tekuća godina biće godina daljeg rasta i razvoja Aerodroma Nikola Tesla“, saopšteno je sa Aerodroma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari