Brokeri: Beogradski aerodrom u prvom kvartalu pretrpeo gubitak od 105 miliona dinara 1Foto: Beta/AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) u prvom kvartalu ove godine je usled viših troškova amortizacije, posle primene novih računovodstvenih standarda, zabeležio poslovni gubitak od 120,7 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji poslovni dobitak od 48,9 miliona dinara, objavila je danas brokerska kuća Momentum.

Neto gubitak te kompanije iznosio je 105,4 miliona dinara, dok je u istom periodu prošle godine dobitak iznosio 31,5 miliona dinara.

Poslovni prihod Aerodroma „Nikola Tesla“ u prvom kvartalu ove godine bio je 148,5 miliona dinara što je rast od 11,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Najveća stavka u poslovnim prihodima bila je periodična koncesiona naknada koja je iznosila 132,8 miliona dinara i bila je neznatno viša u odnosu na prethodnu godinu, naveli su brokeri Momentuma.

Koncesionar beogradskog aerodroma je francuska korporacija Vansi erports, sa kojom je Vlada Srbije u martu 2018. potpisala koncesioni ugovor na period od 25 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari