U Zastavinoj Fabrici automobila juče je počelo instaliranje jedne – od ukupno šest automatizovanih karoserijskih linija za sklapanje domaćeg „punta“, odnosno modela „zastava 10“. Kapacitet proizvodnih linija koje će do kraja marta biti instalirane je između 45 i 55 hiljada vozila.

U Zastavinoj Fabrici automobila juče je počelo instaliranje jedne – od ukupno šest automatizovanih karoserijskih linija za sklapanje domaćeg „punta“, odnosno modela „zastava 10“. Kapacitet proizvodnih linija koje će do kraja marta biti instalirane je između 45 i 55 hiljada vozila. Ministar privrede Predrag Bubalo izjavio je juče da će zahvaljujući savremenoj opremi Zastava biti u mogućnosti da uskoro proizvodi automobile najnovije generacije. „To je velika šansa za domaću autoindustriju i sve Zastavine kooperante koji će moći da proizvode delove za druge automobile najnovije generacije. Šansu za Zastavu predstavlja i potpisivanje sporazuma CEFTA. Ulaskom Rumunije u EU Srbija je praktično ostala jedina zemlja na području CEFTA koja ima svoju autoindustriju. Očekujem da će Zastava svoje automobile na tom tržištu prodavati bez carine“, naglasio je Bubalo.
Odgovarajući na pitanje novinara o eventualnom obnavljanju pregovora sa Nemačkom kompanijom Opel, Bubalo je rekao da sada o tome ne želi da govori i da o takvim stvarima treba pričati kad dogovor bude postignut. On je podsetio da je Zastava u nabavku nove opreme uložila pet miliona evra, te da će za tu namenu izdvojiti još šest miliona evra i to bez podrške države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari