Budžet Vojvodine rebalansom povećan za 2,3 milijarde dinara 1Foto: www.novisad.rs

Poslanici vladajuće koalicije u Skupštini AP Vojvodine usvojili su rebalans pokrajinskog budžeta koji je povećan za 2,3 milijarde dinara i iznosiće 77,5 milijardi dinara.

Predviđeno je da se 2,3 milijarde dinara neutrošenih u prošloj godini usmeri u kapitalne rashode za završetak i opremanje zdravstvenog Instituta Kamenica 3 sa PET centrom, završetak lokalnog puta Stapar–Sivac i uređenje starog jezgra Sremskih Karlovaca.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, 2,3 milijarde odlazi u ta tri projekta, a 600 miliona dinara namenjeno je budžetskoj rezervi, koja će se povećati na 1,5 milijardi dinara.

Opozicija (LSV i SRS) glasali su protiv rebalansa ukazujući da dodatni novac za kapitalne projekte neće biti utrošen, jer je prošlo već pola godine, a za navedene namene predstoji raspisivanje tendera, izbor izvođača i drugo.

Ocenjeno je da se previše novca troši kroz budžetsku rezervu bez kontrole skupštine, kao i da taj iznos premašuje budžete većine pokrajinskih skretarijata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari