Čadež: Mandatarka razume probleme privrede 1Foto: Privredna komora Srbije

Dobro što je mandatarka Ana Brnabić osoba iz oblasti ekonomije, razume probleme privrede i zna kako da se reše, rekao je gostujući na RTS predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Kako je naveo problemi malinara mogu rešiti, ali je neophodno naći rešenje kojim će biti zadovoljni i proizvođači i hladnjačari.

„Ključno je da u dijalogu Vlade i privrede sa strane vladinih instituacija imate mandatarku, ako bude izabrana buduću premijerku, nekoga ko zaista razume do poslednjeg detalja sa čime se privreda suočava na terenu, razume probleme privrede, razume kako mogu da se reše“, istakao je Čadež u Dnevniki RTS. Prema njegovim rečima PKS sa Brnabićevom imala je dobru saradnju i dok je ona bila na čelu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Kada je reč o glavnom izazovu nove Vlade, a to je povećanje BDP-a, Čadež kaže da je to nešto što zahteva rad 24 sata. Čadež je ukazao da će Privredna komora Srbije danas održati konstitutivnu sednicu sa 17 regionalnih komora.

„Mi kao PKS danas ćemo prvi put konstituisati 17 regionalnih komora. Svaki region je mogao da se prijavi“, tvrdi Čadež.

Istakao je da regionalne komore obuhvataju skoro 700 preduzeća.

„Čini mi se da postoje svi uslovi i da smo vratili provredi u PKS na najbolji mogući način“, smatra Čadež.

Naglasio je da postoji prostor za unapređenje položaja privrednika smanjenjem poreza i doprinosa i poreza na dobit preduzeća.

Govoreći o rešavanju problema malinara koji nisu zadovoljni otkupnom cenom, Čadež kaže da juče nisu uspeli da pronađu zajedničko rešenje za malinare i hladnjačare, ali da su imali konstruktivan razgovor.

„Mislim da možemo da dođemo do rešenja. Zakazao sam sastanak za 3. jun, kada ćemo imati bolje informacije o rodu. Potrebno je da dođemo do kvalitetnog rešenja i za hladnjačare i za malinare. To je lanac i oni jedni bez drugih ne mogu da opstanu“, zaključio je Čadež.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari