Čadež: Srpske inovacije menjaju svetsku industriju 1Marko Čadež Foto: Nemanja Ilić (arhiva)

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež čestitao je kompaniji CarGo Technologies ulazak na Forbsovu listu deset svetskih kompanija koje menjaju industriju iz korena i istakao da zahvaljujući CarGo i sličnim aplikacijama Srbija postaje prepoznata u svetu kao mesto koje ne samo da primenjuje najsavremenije tehnologije, već i kreira novu vrednost.

„Ovo priznanje je još jedan dokaz da je srpska start-up zajednica svojom pameću, inovativnošću i kreativnošću sposobna da stvara proizvode koji transformišu tradicionalne industrije kod nas, ali i u svetu“, kazao je Čadež.

Podrškom CarGo Technologies i start-up zajednici, Privredna komora Srbije, po rečima Čadeža, podstiče mlade ljude da svojim inovacijama razvijaju izvozne proizvode za 21. vek, ostanu u zemlji i ovde otvaraju nova i bolje plaćena radna mesta.

„CarGo i slične kompanije su najbolji ambasadori srpske privrede. Кao što se ponosimo Novakom Djokovićem, košarkašima, vaterpolistima, sve više je i novih proizvoda, usluga i poslovnih modela koji se globalno primenjuju i po kojima nas svet prepoznaje“, ocenio je Čadež.

Forbs je naveo da CarGo trenutno ima više od 600 hiljada registrovanih korisnika i tri hiljade partnera koji pružaju ovu uslugu, kao i da platforma trenutno nakon Beograda, širi svoje poslovanje u Beču, Cirihu i Sent Tropeu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari