Car Go: Umesto protesta, besplatna vožnja za roditelje s decom 1Foto: BETAPHOTO/CarGo/MO

Udruženje CarGo najavilo je će sutra umesto najavljenog protesta svim roditeljima sa decom obezbediti besplatan prevoz i konsultacije o važnosti korišćenja dečijih sedišta.

Prevoz će biti besplatan od 8.00 do 17.00 u iznosu do 500 dinara, prilikom poručivanja ECO klase koja poseduje dečija sedišta.

„Ovo je samo početak naših akcija i nadamo se da ćemo postati primer i ostalim udruženjima u Srbiji kako treba da doprinose našoj zajednici, podizanjem svesti građana o ovoj veoma važnoj temi – bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece“, rekao je predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić.

Ona je istakao da članovi Udruženja CarGo poseduju dečija sedišta koja su predviđena za decu od devet kilograma do 36 kilograma.

Podsetio je da novi Zakon o bezbednosti saobraćaja propisuje da sva deca mlađa od tri godine moraju da sede u sigurnosnim sedištima, a da deca mlađa od 12 godina ne smeju sedeti na prednjem sedištu, već isključivo na zadnjem i moraju biti vezana pojasom.

„Svakodnevno smo svedoci toga da taksi udruženja ne poštuju navedene propise već prevoze najmlađe bez sedišta za decu i time ih izlažu velikoj opasnosti i upitao nadležne organe zašto ćute na nepoštovanje zakona“, rekao je Vučić.

CarGo će, kako je dodao, nastaviti da podseća ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović „da su građani ti koji treba da odluče koju uslugu prevoza će koristiti, a ne ona, štiteći samo svoj interes i interese taksi kartela“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari