CarGo: Da li je potrebno da nosimo pancire? 1Foto: BETAPHOTO/CarGo/MO (Arhiva)

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić izjavio je danas da je neophodno otkriti političku pozadinu pretnji i blokade „taksi kartela“.

„Da li je potrebno da nosimo pancire? Ne osećamo se sigurno ukoliko živimo u zemlji u kojoj će pretnja smrću taksi kartela da bude jača od reakcije institucija. Smrtna presuda koju je doneo preki sud taksi kartela nezabeležena je u novijoj istoriji Srbije“, izjavio je Guberinić, saopštio je CarGo.

Direktor CarGo poručio je „da se u Beogradu čula taksi sirena, ali je vreme da se čuje ona policijska“.

„Karteli su pretnja nacionalnoj bezbednosti. Danas nose crne čarape preko taksi tabli, a sutra će ih nositi preko glave. Poručujemo nadležnima – zaustavite kartel, da ne bi on zaustavio Srbiju. Uvereni smo da će, kada počnu da rade, imati pune ruke posla – i poreska policija zbog duga od 2,9 milijardi i Tužilaštvo zbog pretnji, ali i kriminalistička policija zbog različitih kriminogenih radnji“, rekao je Guberinić.

Guberinić je pozvao nadležne da istraže ove „stravične pretnje“, ali i da „zakucaju na vrata taksi kartela na njihovim lažnim adresama na Sajmu i širom Beograda“.

„Taksi kartel do sada nije birao reči, a sada više ne bira ni sredstva. Od pretnji smrću do jučerašnje strašne optužbe da su članovi CarGo devijantni i da su narko dileri. Jasno je da im je neko na visokoj poziciji ulio hrabrost i da mogu da izbegavaju plaćanje poreza i da upućuju ove strašne pretnje. Zato je neophodno da se otkrije i politička pozadina blokade grada i ovih surovih pretnji“, kazao je direktor CarGo Technologies.

On je kazao da će CarGo nastaviti da traži odgovore na pitanja: ko je taksi kartel podstakao i ohrabrio da blokiraju grad, ko im obećava zaštitu i ko je zauzvrtat uzeo novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari