CarGo dobio zabranu oglašavanja, traže od REM-a da se oglasi 1Foto: Beta/CarGo

Kompanija CarGo Technologies dobila je meru zabrane oglašavanja, kojom im se zabranjuje oglašavanje na televizijama, bilbordima, ledovima i ostalim reklamnim prostorima, saopštila je ta kompanija.

Ovu meru donela je tržišna inspekcija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija jer se, kako su naveli, reklamiranjem „podstiče korišćenje aplikacije CarGo preko koje se mogu ugovoriti usluge prevoza, koje, po svojim karakteristikama odgovaraju taksi prevozu”, navodi se u saopštenju.

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić je rekao da nakon jučerašnjih dugih cevi, interventne brigade i pokušaja sklanjanja sa ulica, danas CarGo pokušavaju da sklone i sa televizija i reklamnih prostora na otvorenom. 

Dokle ide pritisak države na jednu domaću kompaniju? Zahtevamo od nezavisnih regulatornih tela, kao što je REM da reaguju, pošalju dopis i zaustave progon koji se dešava nad domaćim kompanijama. Ovo je zaista nezapamćeno i ovakav lov na veštice mora biti zaustavljen. Ne samo zbog nas, već zbog budućnosti Srbije“, naglasio je Guberinić u pisanoj izjavi za medije.

Guberinić je, u saopštenju dostavljenom medijima, pitao Zoranu Mihajlović i koji je sledeći korak – da li će pisati Googlu da zabrani oglašavanje na društvenim mrežama, što „znamo da je već planirala kao meru Radne grupe koju je osnovala sa taksistima“.

On je istakao da je inspekcijski nadzor pokrenut na osnovu rešenja dobijenog od Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za javni prevoz i Sektora za auto taksi prevoz i da CarGo ulaže žalbu na rešenje, ali da ona ne odlaže njegovo izvršenje.

Guberinić je još jednom podsetio da je CarGo Technologies firma koja je razvila i koja iznajmljuje softverda nema zaposlene vozače i da se ne bavi javnim prevozom i dodao da je aplikacija CarGo dostupna na korišćenje isključivo članovima Udruženja građana „CarGo“ i da niko ko nije član ne može koristiti aplikaciju, niti zatražiti inovativnu pomoć na putu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari