CarGo podneo krivične prijave zbog nelegalnog oduzimanja vozila 1Foto: Kompanija CarGo

Kompanija CarGo saopštila je da je njen pravni tim podneo krivičnu prijavu protiv inspektora drumskog saobraćaja D. M iz Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Beograda.

Krivična prijava podneta je takođe i protiv N.N. lica zbog protiv zakonitog oduzimanja vozila CarGo partneru vozaču Jovanu Šaroviću.

Krivična prijava će obuhvatiti i otkrivanje N.N. lica koje se pretvaralo da je lice sa invaliditetom, a zapravo je „prikriveni islednik“, navode iz ove kompanije. Neophodno je da se ispita ko je dao odobrenje za korišćenje „prikrivenog islednika“, jer se on koristi isključivo uz saglasnost sudije i tužioca i to samo u akcijama za krivična dela za koja je zaprećena kazna veća od deset godina.

„Pojedini inspektori jesu svesni da rade van zakona, ali su prinuđeni da ovako postupaju zbog naloga političara. Pozivamo inspektore da ne ispunjavaju protivzakonita naređenja koja dolaze od različitih interesnih grupa i sačuvaju zakone i institucije.Nevoljno podnosimo ove krivične prijave, međutim kako bismo zaštitili svoje vozače i građane, najavljujemo da ćemo uvek koristiti sva zakonska sredstva koja su nam na raspolaganju“,izjavio je direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić.

Guberinić je pozvao gradonačelnikaBeograda da konačno odgovori zašto su gradske službe protivzakonito oduzela vozila CarGo vozača.

„Gradonačelnik je nadležan za gradske inspekcije koje su otele vozilo našeg vozača po nalogu Zorane Mihajlović. Zato pozivamo gradonačelnika da zvanično pomogne, ali što je još bitnije, i da se javno ogradi od protivzakonitog oduzimanja vozila i sankcioniše one koji stoje iza toga, kako već zakon nalaže“,dodao je Guberinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari