Protest udruženja CarGo ispred vlade, traže smenu ministarke Mihajlović 1Foto: BETAPHOTO/CarGo/MO

Udruženje građana „CarGo“ zatražilo je danas na protestu ispred Vlade Srbije smenu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, tvrdeći da im ne dozvoljava rad i da ugrožava ravnopravnost na tržištu.

Članovi Udruženja građana CarGo danas su ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu održali protest na kom su zatražili smenu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović jer je „zloupotrebila institucije i prevarila građane, a u cilju zaštite taksi mafije“.

Predsednik udruženja Aleksandar Vučić rekao je da je ministarka Mihajlović odlučila da uništi CarGo i da zaštiti taksiste koji, kako je rekao, državi duguju oko 100 miliona dinara poreza.

„Veliki broj građana okupio se da kaže ministarki da je odlučila da ukine CarGo u kom radi više od 1.000 ljudi, a koji se bavi informacionim tehnologijama, poštuje zakone Srbije, transparentno posluje i plaća poreze“, kazao je on.

Vučić je upitao „ko plaća ministarku Mihajlović da bude protiv digitalizacije“ i podsetio da Udruženje građana CarGo ima više od 120.000 članova.

„Nećemo ostati nemi na pokušaj ministarke da od Beograda napravi logor. Mi smo budućnost Srbije, a budućnost Srbije je borba protiv mafije“, rekao je Vučić.

On je najavio da će Udruženje građana CarGo držati proteste svakog petka ispred zgrade Vlade Srbije dok „Zorana Mihajlović ne počne da ceni mladost, pamet i pristojnost, a ne one koji kradu građane i koče napredak Srbije“.

Dodao je da ministarka Mihajlović „radi protiv moderne i pristojne Srbije, radi za nepristojne, bahate, za one koji kriju zaradu i ne plaćaju porez“.

Tehnološka kompanija CarGo koja sarađuje sa istoimenim udruženjem građana koje se bavi pružanjem inovativne pomoći na putu, prema njegovim rečima, četiri godine pokušava da „kroz državne institucije obezbedi rešenje“ za nesmetano funkcionisanje aplikacije CarGo.

Vučić je kazao da je ministarka Mihajlović najavila da će kontaktirati Gugl (Google) da ugasi aplikaciju CarGo.

Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić kazao je da ta kompanija predstavlja softver, aplikaciju, znanje, pamet i konkurenciju.

„Ministarka Mihajlović odbija da razgovara sa onima koji su uveli novi standard na ulice Beograda. Ona je zastareli hardver koji se uplašio modernog softvera“, naveo je Guberinić.

On je rekao da su članovi Udruženja građana CarGo doneli metle ispred Vlade Srbije kako bi ministarka Mihajlović „počistila neradnike, nepristojne, zastarele i one koji pamet Srbije teraju napolje“.

Guberinić je naveo da se Udruženje građana CarGo ne bavi taksi prevozom, već da je reč o privatnoj inicijativi koja pruža inovativnu pomoć građanima na putu.

Po njegovim rečima, aplikacija CarGo trenutno ima najviše digitalnih transakcija u Srbiji.

Protest Udruženja građana CarGo počeo je u 12 časova ispred megamarketa Tempo na Novom Beogradu, a potom su ispred Skupštine grada Beograda članovi tog udruženja „pozdravili gradskog čelnika“ i produžili ka Vladi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari