Carina CG: Meso nije stiglo u Bar 1

Uprava carine Crne Gore saopštila je danas za N1, povodom informacija u medijima da je tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine stigao u Luku Bar.

Na kontejnerski terminal takav tovar nije stigao, niti je Uprava dobila informacije o prispeću takve pošiljke, što je „standardna procedura kako bi bilo koji brod mogao ući u Luku Bar“.

Posle izveštavanja medija, Uprava carina Srbije saopštila je da su preduzete sve mere kako tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine koji je, kako se spekulisalo, stigao u luku Bar, ne dođe na tržište Srbije.

Ni Luka Bar, ni privatizovani deo Luke, Port of Adria, nisu za N1 mogli da potvrde da je takvo mesto stiglo brodom, navodi se u saopštenju.

Iz Luke Bar je za N1 rečeno da takvo meso nije stiglo i da je za uvoz mesa zadužen privatizovani deo luke, Port of Adria.

U toj kompaniji je rečeno da oni samo primaju kontejnere sa robom i da ih dalje preuzima špediter, tako da nemaju informaciju šta se u njima nalazi niti o kvalitetu robe.

Kako su rekli za N1, time se bave carina i inspekcija.

Iz Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore su rekli da je veterinarska inspekcija na terenu i da će se oglasiti tokom dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari