Čekiranje na šalteru 30 evra 1Foto: FoNet

Građani koji putuju avionima Er Srbije, a ne prijave se za let preko interneta, od danas će na šalteru morati da doplate 30 evra.

Onlajn prijava na let moguća je 36 sati pre puta, pa sve do sat vremena pre poletanja, prenosi Kurir.

Er Srbija navodi da nov način prijave važi za karte kupljene posle 22. aprila za sve letove iz Beograda. Prijave na let na aerodromskim šalterima ostaće besplatna za karte kupljene u višim tarifama ekonomske klase i za goste koji putuju u biznis klasi, navode u Er Srbiji.

Letovi ER Srbija za Veneciju

Avioprevoznik Er Srbija počeo je od danas direktne letove na liniji Beograd – Venecija, koji će se organizovati četiri puta sedmično po ceni povratne karte od 134 evra.

Putnici na prvom letu su bili potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović, italijanski ambasador Đuzepe Manco i generalni direktor Er Srbije Dane Kondić, a njih je na aerodromu u Veneciji dočekala direktorka aerodroma „Marko Polo“ Monika Skrapa.

Mihajlović je izjavila da Srbija ima tesne veze sa Italijom i da u pokrajini Venecija živi 70.000 građana Srbije kojima će sada biti jednostavnije i brže da dođu do svojih porodica u Srbiji.

Ona je ocenila da je Er Srbija najbolji avioprevoznik u ovom delu Evrope i pozvala i italijanske turiste da, koristeći usluge srpskog prevoznika, posete Srbiju.

Ovo nije linija samo za poslovne ljude nego i za druge građane, istakla je Mihajlović.

Manco je rekao da je prošle godine Srbija samo sa italijanskom pokrajinom Veneto u kojoj se nalazi grad Venecija povećala trgovinsku razmenu za 19 odsto.

Prema Mancu, privredna saradnja Italije i Srbije jača i Er Srbija je odlukom da uvede direktnu liniju za Veneciju pokazala da prati taj trend. Kondić je napomenuo da Er Srbija već ima direktne letove za Rim i Milano. On je istakao da Er Srbija uvođenjem direktnog leta za Veneciju, nastavlja da osvaja italijansko tržište.

Letovi na liniji Beograd – Venecija će se obavljati ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i nedeljom, a putnike će prevoziti avion tipa ATR koji ima 72 mesta.

Prvi let Er Srbije na aerodromu u Veneciji dočekan je tradicionalnim pozdravom „vodenim topovima“, a potom je organizovana svečanost povodom uspostavljanja direktne aviolinije sa Beogadom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari